fredag, maj 27, 2011

Estrellas fabrik

Idag var det dags för besöket på Estrellas chipsfabrik i Angered som jag vann i en tävling för några veckor sedan. Vi var totalt 20 personer (fem vinnare med familjer) som var med.


Dagen började med frukostfika i rummet Chipset. Den första betydelsen jag kom att tänka på var denna, men strax kom jag på var vi befann oss och insåg varför rummet hette som det gjorde...


Efter en kort och (faktiskt!) intressant presentation av företaget Estrella fick vi klä på oss de här rockarna och gå ut i fabriken för att se hur man egentligen gör chips i stor skala. Vi fick tyvärr inte ta kort där - inte för att något var hemligt, utan för att man inte fick ha några lösa föremål med sig bland maskinerna. Det var roligt att följa vägen från oskalad potatis till väl förpackade chips. De markant kortare produktionslinorna för micropopcorn och färdiga popcorn fick vi också se. Några påsar med helt färska chips fick vi med oss på vägen tillbaka till rummet Chipset.


Vi bjöds sedan på lunch och därefter var det dags för två aktiviteter som innebar att vi fick äta mera chips: egen smaksättning av chips samt smakgissning.


Kryddorna som användes till egen smaksättning av chips. Det fanns många fler än vad som syns här, bland annat jordgubbskrydda och kanelbulleblandning...


Både chips och kryddor vägdes upp i lagom mängder innan provsmakning.


Här är våra blandningar. Selma var mycket förtjust i kanelbullechipsen som hon själv bestämt smaken på.


Smakgissningen gick ut på att passa ihop chipsen från elva skålar med elva smaker som Estrella säljer. Det blev en ordentlig smakröra i munnen efter att man provat några sorter...


Mot slutet fick vi våra biljetter till morgondagens besök på Liseberg och värdebevis för två hotellnätter i centrala Göteborg. Några handdukar och grillförkäden märkta Estrella fick vi också (så att vi kan göra gratisreklam för dem) och Selma fick en nyckelringsdiscokula. Till sist fick vi ytterligare en påse chips (ja, den där stora på bilden alltså). Inte illa! Tack Estrella!


Vi körde därefter till hotellet och varvade ned. Selma illustrerar här hur mycket energi vi hade kvar efter vår annorlunda dag.

Inga kommentarer: